Nieuws op Aruba

Tweede Literaire, Culturele en Linguïstische bijeenkomst brengt auteurs en muziek samen in de Nationale Bibliotheek van Aruba

ORANJESTAD – De Nationale Bibliotheek organiseert morgen de tweede Literaire, Culturele en Linguïstische bijeenkomst. Tijdens deze avond, die plaatsvindt tussen 18.00 uur en 21.00 uur, worden er twee boeken gepresenteerd: Faya Lobi, 200 jaar vurige liefde in diaspora van Ange Jessurun en Hallo! Mi ta sapato pia drechi di Mauricio van Dominico Werleman. Naast boekpresentaties biedt de avond een mix van muziek, zang, dans en voorlezen. De toegang is gratis.

Ange Jessurun, geboren op Curaçao, heeft jarenlang bijgedragen aan de vorming en ontwikkeling van cultureel bewustzijn, met name onder de jeugd. Haar debuutroman Faya Lobi volgt de reis en diaspora van een Surinaams-Curaçaose familie gedurende twee eeuwen en is gebaseerd op verhalen, herinneringen, historische documenten en waargebeurde gebeurtenissen.

Dominico Werleman, werktuigbouwkundig ingenieur en schrijver, presenteert zijn nieuwe boek Hallo! Mi ta sapato pia drechi di Mauricio. Dit boek, bestaande uit een verzameling van 26 korte verhalen, combineert fictie, persoonlijke ervaringen en magisch realisme.

Naast deze boekpresentaties zullen er optredens zijn van Ivy en haar band. Ook geeft Mirto Laclé een presentatie over Puente Proverbial en Odo. Het programma wordt gepresenteerd in samenwerking met de Directie Cultuur Aruba en Mirto Laclé, in verband met de herdenking van 160 jaar afschaffing van de slavernij.

Deel dit artikel