Nieuws op Aruba

Vandaag neemt Aruba afscheid van voetballer Reynold ‘Nolly’ Becker

ORANJESTAD – Vandaag neemt Aruba afscheid van Reynold “Nolly” Becker, een voetballer met hart en ziel, zoals 24ora hem omschrijft. Becker werd geboren op 12 mei 1951 en begon op jonge leeftijd te voetballen voor het team van RCA.

Van 1968 tot 1987 speelde Nolly als verdediger voor de club. Daarmee werd hij vier keer kampioen en vijf keer runner-up van Aruba. Nolly nam deel aan zeven Copa Antiano-toernooien en behaalde in 1977 de tweede plaats met RCA in het Nederlands-Antilliaanse toernooi.

In maart 1969 speelde Nolly voor het jeugdelftal van Aruba tegen Curaçao en Bonaire, en in juli van datzelfde jaar won hij een gouden medaille met het Nederlandse Antillen jeugdteam tijdens de Koninkrijksspelen in Suriname. In mei 1970 maakte Nolly opnieuw deel uit van het jeugdelftal van Aruba, dat speelde op Bonaire.

Aan het begin van de jaren ’70 vertrok Nolly Becker naar Nederland, waar hij zijn CIOS-opleiding voltooide. Na het afronden van zijn studie keerde hij terug naar Aruba en bleef hij spelen voor het RCA-team.

In juni 1976 maakte Nolly zijn debuut in het Arubaanse nationale team tegen Bonaire om te bepalen welk eiland zou spelen voor het Antilliaanse team. In juli 1976 speelde hij voor het Nederlands-Antilliaanse team tegen het jeugdteam van Costa Rica.

In juli/augustus 1976 speelde Nolly Becker voor het Antilliaanse team tegen Haïti in de kwalificatiewedstrijden voor het Wereldkampioenschap 1978 in Argentinië. In juni/juli 1978 speelde hij voor het Antilliaanse team in de Copa Duvalier, georganiseerd door de Caribbean Football Union.

In mei 1979 maakte Nolly deel uit van het Nederlands-Antilliaanse team dat speelde tegen Trinidad in de kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen van Moskou 1980. In 1981 speelde hij voor het Arubaanse team tegen Millonarios uit Bogota.

In 1986 maakte Nolly Becker deel uit van het RCA-team dat het eerste kampioenschap van Aruba veroverde na de status aparte van Aruba. In 1987 herhaalde RCA deze prestatie en werd opnieuw kampioen.

Nolly Becker werkte ook als voetbalcommentator bij Telearuba, waar hij samenwerkte met Roy Helder bij de uitzending van verschillende finales van het Arubaanse kampioenschap. Hij maakte ook deel uit van de technische commissie van het Arubaanse Olympisch Comité en speelde een belangrijke rol in de vorming van wat nu CEMEDAR is, dat ooit begon als het Instituut voor Sportgeneeskunde en later het Medisch Comité werd, waar Nolly Becker als masseur deel van uitmaakte.

Nolly Becker overleed afgelopen dinsdag 11 juli, slechts enkele dagen nadat RCA het kampioenschap opnieuw had behaald. Hij was 72 jaar oud.

Deel dit artikel