Nieuws op Aruba

Arubaanse international Emile Linkers blijft bij RBC 

Emile Linkers - Foto RBC Voetbal

ORANJESTAD – In een verrassende wending van de gebeurtenissen blijft spits Emile Linkers bij de Roosendaalse voetbalclub RBC, ondanks eerdere plannen om over te stappen naar de derdedivisieclub Baronie in Nederland. Linkers zal nu samen met RBC strijden in de eerste klasse.

Emile Linkers, tweevoudig international van Aruba en gewaardeerde profvoetballer in Indonesië, had vorige zomer RBC versterkt, toen de club overtuigend de tweede klasse kampioen werd. Hij beloofde destijds 25 doelpunten te maken en stond op een gegeven moment bovenaan het Zilveren Schoen-klassement. Maar door blessureleed eindigde hij het seizoen met elf competitiedoelpunten.

In de laatste fase van de competitie verloor hij zijn basisplaats. Na slechts één seizoen leek de samenwerking tussen Linkers en RBC te eindigen toen hij koos voor een terugkeer naar Baronie, een club waar hij eerder al voor speelde.

Bij Baronie bleef Linkers echter niet lang. Na een kortstondige periode bij de club werd hij weggestuurd wegens het niet nakomen van afspraken. Daarop keerde hij terug naar RBC, waar hij welkom was.

RBC heeft de ambitie om ook in de eerste klasse bovenaan te eindigen. Met de blijvende aanwezigheid van Tom de Bonte en de nieuwe aanwinst Moustafa Mohammad van Baronie, zal er voldoende concurrentie voorin zijn.

RBC, dat een nieuw faillissement wist te voorkomen, kondigde eerder een ambitieus plan aan om naar de top van het amateurvoetbal te gaan. Met de overgang naar de eerste klasse is de vierde divisie nog maar één stap verwijderd. Het seizoen van RBC begint op 23 of 24 september.

Linkers debuteerde op 1 juni 2014 in het Arubaans voetbalelftal in de thuiswedstrijd tegen Turks- en Caicoseilanden om de kwalificatie voor de Caribbean Cup (1-0). Hij scoorde zijn eerste internationale goal in die wedstrijd.

Deel dit artikel