Nieuws op Aruba

Dakota-gebouw luchthaven Aruba is monument geworden

ORANJESTAD – Het Dakota-gebouw op de luchthaven van Aruba is vanaf nu een Historisch Monument. Dat maakte Aruba Airport tijdens de officiële ceremonie vanwege de honderdste viering van de luchtvaart bekend. 

Het gebouw kreeg een zegel van het Monumentenbureau bevestigt. Eerder deed het Dakota gebouw dienst als luchthaventerminal vanaf de opening in juni 1942 tot maart 1950.

Munt

Naast deze statusverandering werd er in het kader van honderd jaar luchtvaart ook een eerste zilveren verzamelaarsmunt geslagen. De munt ‘100 jaar Luchtvaart Aruba’ heeft een beperkte oplage van 700 stuks. Op de voorzijde staat een kaart van Oranjestad, met op de voorgrond een US Navy Curtiss H-16 vliegtuig. Dat is het vliegtuig dat in 1923 voor het eerst landde in de Paardenbaai. Op de keerzijde van de munt staat het wapen van Aruba. Aan de linkerkant staat de Arubaanse vlag in kleur.

De Centrale Bank van Aruba brengt de Arubaanse florin in omloop. De munt is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar tegen een koers van 1,79 florin tegenover 1 dollar. 

Deel dit artikel