Nieuws op Aruba

Grootste groep Arubaanse studenten (114) arriveert in Nederland

DEN HAAG – Na de eerste groep Arubaanse studenten die afgelopen zondag in Nederland aankwam, is gisteren met KLM-vlucht 769 de tweede en laatste groep studenten gearriveerd. In totaal zijn er 114 studenten aangekomen die een vervolgstudie op HBO- of universitair niveau gaan volgen in verschillende steden in Nederland.

Op Schiphol werden de studenten, zoals elk jaar, begroet door de gevolmachtigde minister Ady Thijsen. Een delegatie bestaande uit functionarissen van de Arubaanse Onderwijsafdeling, studiementoren en leden van de Plaatselijke Opvangcommissie (POC) stond op verschillende punten in de aankomsthal van Schiphol om de studenten te ontmoeten en hen te begeleiden naar waar ze moesten staan en groeperen om hun beurt af te wachten om naar de bus te gaan die hen naar hun studiestad zal brengen.

De groep studenten kwam vrij snel met hun koffers naar buiten, net als afgelopen zondag. Hierdoor kunnen de studenten die verre bestemmingen hebben, zoals Leeuwarden, Groningen of Maastricht, vrij vroeg aankomen zodat ze kunnen rusten na de lange vlucht. Op Schiphol was, zoals elk jaar, de bekende Robby Schouten van het programma Leu foi Cas aanwezig om de aankomst op te nemen en enkele interviews met de studenten te houden. Een andere persoon die ook verslag uitbracht van de aankomst van de groep studenten was Roy Kelly van de website Arubiano.eu.

Rustdag

Vandaag hebben alle studenten een rustdag zodra ze in hun stad aankomen. Morgen begint het verplichte ‘opvangprogramma’, dat drie dagen tot een week zal duren. Gedurende deze dagen zullen de nieuwe studenten de nodige begeleiding krijgen in de stad waar ze zeker vier jaar of langer zullen wonen en studeren.

In het eerste jaar ontvangen de studenten begeleiding van een studiementor, maar voor de rest van hun studie vallen ze onder de verantwoordelijkheid van Arubahuis voor ondersteuning en begeleiding.

Deel dit artikel