Nieuws op Aruba

21 inwoners krijgen boete vanwege problemen met hun honden

ORANJESTAD – 21 hondeneigenaren hebben afgelopen week een boete gehad wegens onverantwoord gedrag ten opzichte van hun honden. Zes anderen kregen een waarschuwing voor hun loslopende honden op de openbare weg.

Een speciaal team van het politiekorps voerde de controles uit in verschillende wijken van San Nicolas. De Arubaanse politie intensiveert deze weken haar acties tegen overtredingen van de hondenwet.

De meeste boetes werden uitgedeeld aan eigenaren die onvoldoende voorzorgsmaatregelen hadden genomen om te voorkomen dat hun honden op de openbare weg of op iemand anders’ terrein zouden komen. 

Daarnaast waren er twee pitbulls achtergelaten in een huis in Sabana Basora; de eigenaren hadden Aruba verlaten en de honden aan hun lot overgelaten. Deze honden zijn naar het Centro Control di Cacho gebracht, waar gezocht wordt naar een nieuwe eigenaar of waar ze ter adoptie worden aangeboden.

De politie geeft aan dat de controles zullen worden voortgezet in andere wijken. “We dringen er bij de bevolking op aan om goed voor hun honden te zorgen, zich aan de wet en regels te houden en ongewenste boetes te vermijden. De boetes zijn hoog en kunnen een aanzienlijke impact hebben op uw budget,” aldus een woordvoerder van het Arubaanse politiekorps.

Deel dit artikel