Nieuws op Aruba

Edgar Vrolijk herkozen als voorzitter van het parlement van Aruba

ORANJESTAD – Gisteren is Edgar Vrolijk van de regeringspartij MEP herkozen als voorzitter van het parlement, voor het komende parlementaire jaar 2023/2024 dat morgen begint. 

Vrolijk bekleedt de voorzittersfunctie sinds 2021, dankzij het vertrouwen van de leden van de coalitiepartijen MEP en RAIZ. Die geven hem de voorzittershamer opnieuw en met vertrouwen.

Vrolijk komt uit het onderwijs. In 2000 voltooide hij zijn HBO-opleiding. Van 2000 tot 2017 was hij werkzaam op de Cacique Macuarimaschool, waar hij zich jarenlang inzette als schoolsportcoach. Hij studeerde rechten aan de Universiteit van Aruba en studeerde in 2021 af,

In 2013 betrad Vrolijk de politieke arena als kandidaat nr. 15 op de MEP-lijst. Hij behaalde 586 persoonlijke stemmen bij de statenverkiezingen. Bij de statenverkiezingen in 2021 wist hij zijn zetel te behouden. Vrolijk werd op 8 juli 2021, tijdens de eerste vergadering van de nieuwe staten, gekozen tot parlementsvoorzitter.

Deel dit artikel