Nieuws op Aruba

Handelaren kunnen Helpdesk BBO aan de grens raadplegen

ORANJESTAD – Om handelaren op Aruba zo veel mogelijk te helpen bij het invullen van de BBO-aangifte en het beantwoorden van vragen, heeft de Belastingdienst in Oranjestad de Helpdesk BBO aan de grens geactiveerd.

Aruba kent een nieuw BBO-inningsysteem aan de grens, dat op 1 augustus van dit jaar in werking is getreden. Om die reden heeft de Belastingdienst enkele aanpassingen gedaan in de aangiftes voor de Belasting op Bedrijfsomzetten BBO, Bestemmingsheffing Algemene Ziektekostenverzekering BAZV en de Bijzondere Ziektekostenverzekering, en de Belasting Additionele Voorzieningen PPS-projecten BAVP in overeenstemming met de wetswijzigingen. 

De nieuwe stijl van BBO-aangifte voor de maand augustus 2023 is beschikbaar op het BO Impuesto (BOi) portal vanaf 4 september 2023. De uiterste datum voor het indienen van deze aangifte is 15 september 2023.

Handelaren kunnen bellen tussen 8 uur ’s ochtends en 5 uur ’s middags of een e-mail sturen naar de belastingdienst.

In de komende dagen publiceert de Belastingdienst ook een instructievideo om handelaren visueel te begeleiden bij het invullen van de nieuwe BBO-aangifte.

Deel dit artikel