Nieuws op Aruba

Arubus weert intimiderende passagier met onbepaald toegangsverbod 

ORANJESTAD – De nationale vervoersmaatschappij van Aruba, Arubus, heeft besloten tot krachtige actie tegen een passagier die afgelopen woensdag een buschauffeur intimideerde en respectloos behandelde. Hij mag de bus voor onbetaalde tijd niet meer in.

De maatregel volgt op een incident dat viraal ging in een video, waarin te zien is hoe een passagier de chauffeur zowel verbaal als fysiek aanvalt.

In een reactie laat Arubus weten dat zij geen enkele vorm van disrespect, agressie of slecht gedrag tegenover hun werknemers of passagiers tolereren. Conform hun standaardprocedure heeft het management alle beschikbare bewijzen, zowel intern als extern, geanalyseerd. 

Ze hebben ook de ervaringen en de emotionele toestand van de betrokken chauffeur in overweging genomen. Na het analyseren en documenteren van het bewijsmateriaal, is besloten tot het toegangsverbod.

Arubus heeft de betreffende persoon onmiddellijk via een brief geïnformeerd over het verbod om voor onbepaalde tijd gebruik te maken van enige eigendom van Arubus, inclusief de bussen. 

Daarnaast looft Arubus de betrokken chauffeur voor zijn kalme en professionele houding tijdens het incident, en zijn vermogen om de situatie onder controle te houden op de manier die Arubus van hem verwacht.

Arubus benadrukt dat zij een nultolerantiebeleid hanteren ten aanzien van agressie, disrespect, intimidatie en beledigingen richting hun werknemers en passagiers op al hun eigendommen, inclusief de bussen die openbaar vervoer verzorgen. 

Arubus hoopt dat dergelijke incidenten, zoals het recente voorval op woensdag, niet meer zullen voorkomen en dat zij hun dienstverlening aan alle passagiers kunnen blijven verbeteren.

Deel dit artikel