Nieuws op Aruba

LATAM Airlines vliegt vanaf december tussen Peru en Aruba 

ORANJESTAD – Een belangrijke stap in de luchtvaartverbinding tussen Aruba en Zuid-Amerika wordt zaterdag 2 december gemaakt. De inaugurele vlucht van LATAM Airlines vanuit Lima, Peru, markeert een nieuw tijdperk in de reisopties voor zowel Arubanen als toeristen. 

Deze vlucht, die ongeveer vier uur duurt, vertrekt om twaalf uur en komt op donderdag, zaterdag en zondag in de namiddag op Aruba aan. Het introductietarief is vanaf 185 dollar voor een retour.

Deze ontwikkeling is het resultaat van langdurige inspanningen van de Aruba Tourism Authority ATA en de Aruba Airport Authority, die deze week in Chili en Peru zijn om Aruba te promoten. Hun doel is om de bekendheid van het eiland te vergroten en zoveel mogelijk passagiers voor deze nieuwe route te werven.

Opkomende markten

Sanju Luidens-Daryanani, Chief Marketing Officer van ATA, benadrukt de betekenis van deze nieuwe verbinding: “Aruba heeft al jaren een sterke aanwezigheid in Latijns-Amerika, en met deze directe vlucht vanuit Lima verstevigen we onze positie in deze regio. Peru en Chili zijn opkomende markten voor ons, en deze route bevordert toerisme en handel tussen Aruba en deze landen aanzienlijk.”

De vlucht is niet alleen belangrijk voor toerisme, maar ook voor de bijna 700 Peruaanse inwoners van Aruba, die nu een snellere en economischere reisoptie hebben om familie en vrienden te bezoeken. 

“Deze directe verbinding heropent een historische route die populair was in de jaren ‘80 en ‘90 en biedt nu nieuwe kansen voor zowel Arubanen als Peruanen,” voegt Luidens-Daryanani toe.

LATAM

LATAM Airlines, de grootste luchtvaartmaatschappij van Latijns-Amerika, verzorgt deze dienst. De vlucht is niet alleen voor passagiers uit Peru; ongeveer 25 procent van de passagiers wordt verwacht uit naburige landen zoals Argentinië en Chili te komen. 

Naast de directe economische voordelen, zoals toerisme en handel, is deze route volgens ATA een teken van de groeiende internationale aantrekkingskracht van Aruba. “We streven ernaar om Aruba als een topbestemming in de Cariben te positioneren, en deze nieuwe route is een belangrijk onderdeel van die strategie,” concludeert Luidens-Daryanani.

Deel dit artikel