Nieuws op Aruba

Aruba omarmt AI en ChatGPT voor lokale ondernemers

ORANJESTAD – Lokale ondernemers hebben vorige week een workshop gevolgd waarmee zij hebben gezien hoe Kunstmatige Intelligentie (AI) en ChatGPT kunnen bijdragen aan de groei en innovatie van kleine en middelgrote bedrijven. De workshop was georganiseerd door de Directie Economische Zaken, Handel en Industrie (DAECI) van Aruba, in samenwerking met expert Elthon Lampe.

In een tijd waarin technologie snel evolueert, heeft DAECI het initiatief genomen om ondernemers op Aruba te voorzien van de kennis en hulpmiddelen om deze veranderingen bij te benen. 

De workshop, gehouden bij DAECI en bijgewoond door twintig gemotiveerde deelnemers, benadrukte het belang van AI in het verbeteren van bedrijfsprocessen. De nadruk lag op hoe AI de efficiëntie kan verhogen en de kosten kan verlagen, essentieel voor de groei van kleine en middelgrote ondernemingen.

Chat GPT

Een van de hoogtepunten van de workshop was de introductie van ChatGPT, een tool die creativiteit en interactie tussen mens en machine kan stimuleren. ChatGPT kan worden gebruikt om gepersonaliseerde ervaringen voor klanten te creëren, een belangrijke factor in de huidige competitieve markt. 

“Deze technologieën zijn niet alleen voor grote bedrijven. Ze zijn toegankelijk en waardevol voor ons allemaal,” benadrukte Elthon Lampe tijdens de workshop.

De workshop is een onderdeel van een reeks georganiseerde evenementen, gericht op het versterken van het midden- en kleinbedrijf in Aruba. Eerdere workshops behandelden thema’s zoals bedrijfsvergunningen, teamopbouw, belastingen en prijsstrategieën. 

Met het afronden van deze reeks in 2023, kijkt de organisatie uit naar het voortzetten van haar inspanningen in 2024, beginnend met een reeks workshops over ‘Sportondernemerschap’.

Deel dit artikel