Nieuws op Aruba

Toerisme Aruba in november gegroeid met bijna dertien procent

ORANJESTAD – Aruba heeft tot november dit jaar een indrukwekkende groei van bijna dertien procent in toerisme ervaren, met een totaal van ruim 1,1 miljoen toeristen die via de luchthaven het eiland bezochten. Dit meldt de Aruba Tourism Authority, ATA.

Opvallend is dat toeristen in november bijna 22 procent meer uitgaven dan in hetzelfde tijdsbestek in 2022, volgens gegevens van de Centrale Bank. Van deze bezoekers verbleef iets meer dan elf procent in hotels, bijna vijf procent koos voor een all-inclusive accommodatie, ruim drie procent maakte gebruik van timeshare en bijna negentien procent verkoos vakantieverhuur.

Bronmarkten

De voornaamste markt voor Aruba’s toerisme blijft Noord-Amerika, met significante groei vanuit staten als Illinois met bijna 22 procent en Ohio en Virginia met beide ruim 27 procent. Zuid-Amerikaanse landen zoals Colombia, Argentinië en Brazilië vormen ook een belangrijke bron van toeristen voor Aruba.

Een ander opvallend aspect is de groei in cruisetoerisme, met een toename van bijna 37 procent in november vergeleken met 2022. Dit benadrukt het voortdurende vertrouwen van de cruise-industrie in Aruba.

Tevredenheid 

Bezoekers blijken zeer tevreden over hun ervaring in Aruba, met een algemene beoordeling van 9,1. De gastronomie van het eiland scoort zelfs een 9,5, wat wijst op een hoge waardering voor de lokale keuken.

Deel dit artikel