Nieuws op Aruba

LATAM Airlines breidt directe vluchten van Lima naar Aruba uit

ORANJESTAD – LATAM Airlines verhoogt de frequentie van haar directe vluchten van Lima naar Aruba, een besluit aangekondigd door AUA Airport en de Aruba Tourism Authority, A.T.A. Vanaf juli vinden er vier vluchten per week plaats, nu zijn dat er nog drie.

Het gaat om een extra dienst op maandag naast de huidige vluchten op donderdag, zaterdag en zondag. Deze uitbreiding is een reactie op de toegenomen vraag naar reizen op de route LIM-AUA en het succes – naar eigen zeggen – van LATAM’s huidige aanbod.

De verhoogde frequentie is bedoeld om passagiers meer flexibiliteit en keuzemogelijkheden te bieden bij het plannen van hun reis, niet alleen tussen Lima en Aruba, maar ook naar andere populaire bestemmingen in Zuid-Amerika die door LATAM worden bediend, waaronder Argentinië, Brazilië, Chili, Paraguay en Uruguay. 

De huidige verdeling van het verkeer op de vluchten vanuit Lima laat zien dat Peru nog steeds de grootste marktaandeelhouder is met veertig procent, gevolgd door Chili met dertig procent, Argentinië met 25 procent en Brazilië met vijf procent.

De uitbreiding van de Lima-Aruba route naar vier keer per week wordt uitgevoerd met een A320 vliegtuig met een capaciteit van ten minste 174 stoelen. 

Deel dit artikel