Nieuws op Aruba

Sky High Aviation wil vluchten naar Aruba en Curaçao uitbreiden

SANTO DOMINGO – De Dominicaanse luchtvaartmaatschappij Sky High Aviation heeft bij de Burgerluchtvaartautoriteit van de Dominicaanse Republiek een aanvraag ingediend om hun vluchtfrequentie naar Aruba en Curaçao te verhogen. Deze uitbreiding omvat specifiek de route Santo Domingo naar Miami via Aruba en weer terug over Miami naar Santo Domingo, met de intentie om het aantal vluchten naar deze bestemmingen aanzienlijk te vergroten. 

De aanvraag is onder deel van een breder plan van de maatschappij om de connectiviteit met het Caribisch gebied te versterken.

Volgens de voorzitter van de Junta de Aviación Civil (JAC), die de aanvraag bekendmaakte, gaat het om in totaal 184 retourvluchten. Voor bovengenoemde route zijn 53 vluchten aangevraagd, met een geplande frequentie van één vlucht op elke woensdag en zaterdag. Deze vluchten zijn gepland vanaf 1 maart tot 1 september van dit jaar. 

Curaçao

Voor Curaçao is een soortgelijk verzoek ingediend, maar dan met vluchten op donderdag en zondag. Dit duidt op een toenemende belangstelling voor luchtverbindingen tussen de Dominicaanse Republiek en de Nederlandse Caribische eilanden. 

Sky High Aviation is van plan om voor deze routes gebruik te maken van vliegtuigen van de types Embraer 175, Embraer 190 en Boeing 737-300. De voorgestelde uitbreiding van Sky High Aviation is niet alleen van belang voor de toeristische sector, maar kan ook de economische en culturele banden tussen deze regio’s versterken.

Deel dit artikel