Nieuws op Aruba

Voormalig waarnemend-directeur Arubahuis aangehouden 

Foto - NoticiaCla

ORANJESTAD – In het kader van een uitgebreid onderzoek genaamd ‘Tulipan’, uitgevoerd door de Arubaanse Landsrecherche, is gisteren de voormalig waarnemend-directeur van het Arubahuis, Glenn Ling, aangehouden. 

Dit onderzoek richt zich op vermoedelijke onregelmatigheden die plaatsvonden binnen het kabinet van de gevolmachtigde minister in de periode van 2018 tot en met 2021.

Glenn Ling, die destijds fungeerde als waarnemend directeur van het Arubahuis, wordt verdacht van betrokkenheid bij deze onregelmatigheden. De precieze aard van de vermeende overtredingen is nog niet volledig duidelijk, maar het onderzoek van de Landsrecherche is nog in volle gang.

Deze aanhouding komt een jaar nadat minister-president Wever-Croes aangifte deed tegen de toenmalige gevolmachtigde minister Guillfred Besaril. Uit onderzoek bleek dat hij gedurende meerdere jaren privé-uitgaven had gedaan op kosten van het Arubahuis. 

Hoewel het nog onbekend is of het Tulipan-onderzoek zich ook direct richt tegen Besaril, heeft het Openbaar Ministerie in reactie op de arrestatie van Ling aangegeven dat meerdere aanhoudingen in de zaak niet worden uitgesloten.

Deel dit artikel