Nieuws op Aruba

Aruba is op zoek naar 11de Dichter des Vaderlands

ORANJESTAD – Schrijvers, dichters en voordrachtskunstenaars van 18 jaar en ouder worden uitgenodigd om de inspiratie uit hun hart te halen en het beste lofdicht en gedicht in het Papiaments te schrijven over Aruba en haar cultuur. 

Dit jaar wordt de prestigieuze competitie voor het benoemen van de elfde Dichter des Vaderlands weer georganiseerd door de Commissie Nationale Feestdagen Celebratie (CCDN), de Directie Cultuur Aruba (DCA), samen met de Commissie Kunst van het Woord en de Stichting Corrector van Papiaments.

De laatste dag om in te schrijven voor de competitie is 26 februari. De competitie voor de Vaderlandse Poëet vindt plaats op 7 maart in het Historisch Museum Aruba om 19.00 uur.

Deelnemende schrijvers moeten hun werk presenteren, en als ze dit zelf niet kunnen, mogen ze iemand anders vragen het werk te presenteren. Elke schrijver mag één werk indienen. Het gedicht moet in het Papiaments zijn en moet tussen de vier en negen strofen bevatten, waarbij elke strofe uit vier zinnen bestaat en mag rijmen.

Deel dit artikel