Nieuws op Aruba

Vernieuwde website Arubaanse overheid binnenkort van start

Screenshot huidige website overheid Aruba

ORANJESTAD – Op woensdag 7 februari wordt de vernieuwde website van de Arubaanse overheid met een soft launch gepresenteerd aan het publiek. Deze website is voorzien van een frisse, moderne vormgeving en een gebruiksvriendelijkere navigatie, om zo de gebruikerservaring te optimaliseren.

Hoewel de transitie naar de vernieuwde website soepel zou moeten verlopen, vraagt de overheid begrip voor mogelijke ongemakken die kunnen ontstaan direct na de livegang. Er kan een korte periode zijn waarin zoekmachines nog naar de oude site verwijzen. Samenwerking met partners is essentieel om eventuele problemen snel te adresseren.

De hoofddoelstelling van de Website Land Aruba is om zowel burgers van Aruba als geïnteresseerden van daarbuiten te informeren over de producten en diensten die de overheid biedt. Met thematische indeling en gerichte productinformatie, zoals details over het verkrijgen van een paspoort, streeft de site ernaar om bezoekers efficiënt van dienst te zijn.

Feedback van gebruikers is van groot belang; zij kunnen via een online formulier vragen stellen of meer informatie aanvragen. Hoewel de site meertalig is, is de Engelse versie nog onder constructie. Het streven is om ook de Engelse content volledig beschikbaar te maken.

De realisatie van de website is het resultaat van de inspanningen van de Directie Informatievoorziening en Automatisering (DIA), het Bureau Voorlichting (BUVO) en SIM Caribbean. Met deze vernieuwing hoopt de overheid van Aruba haar dienstverlening verder te verbeteren en nodigt zij iedereen uit feedback te delen.

Deel dit artikel