Politie en Justitie

Toerist op Aruba gewond door vallend bouwmateriaal 

ORANJESTAD – Een toerist is gisteren gewond geraakt toen een stuk pijp van een bouwsteiger viel bij de constructie van het nieuwe St. Regis hotel, dicht bij de Strandpolitie. 

De toerist, die aan het genieten was van het strand, moest per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht voor medische behandeling. Volgens 24ora roept dit incident ernstige vragen op over de effectiviteit van de overheidscontroles op bouwveiligheid, waaronder die van de Dienst Technische Inspectie, DTI. 

Achtergrond

De bouw van het hotel naast de Strandpolitie post is een nieuw ontwikkelingsproject dat gemengde gevoelens oproept onder de burgers. Sommigen zien het als een positieve ontwikkeling die een nieuw hotel naar het eiland brengt, terwijl anderen zich zorgen maken over het verlies van nog een strand aan commerciële ontwikkeling. 

De partij RAIZ heeft zich in het verleden uitgesproken tegen verdere ontwikkeling door een handtekeningenactie te organiseren ter ondersteuning van het behoud van natuur en openbare stranden. 

Deel dit artikel