Onderwijs

St. Paulus School Aruba voltooit succesvol ‘I Stopped It’ project tegen geweld

ORANJESTAD – Na de succesvolle implementatie van het I Stopped It-project op Colegio San Hose en Scol Basico Washington, heeft St. Paulus School zich als volgende in de rij aangesloten. Leerlingen van groep 6, 7 en 8 namen in maart actief deel aan het project. Nog twee basisscholen nemen later dit jaar deel aan dit initiatief.

In 2022 is de samenwerking tussen HIAS Aruba en de hulplijn 131 van start gegaan met als doel het verminderen van geweld tegen zowel vrouwen als mannen en het bevorderen van een gezonde mannelijkheid binnen het basisonderwijs in Aruba. 

De krachtenbundeling maakt gebruik van de diepgaande ervaring van 131 in het uitvoeren van vergelijkbare projecten op het eiland, waaronder het project ‘Preventie van Pesten op School’ en diverse andere initiatieven. Gefinancierd door het Bureau of Population, Refugees, and Migration (BPRM), werd het I Stopped It-project ontwikkeld en gelanceerd in 2023.

Het project, gericht op preventie en bewustwording, behandelt de thema’s geweld, gelijkheid tussen jongens en meisjes, en gezonde mannelijkheid. Het pakt ook pesten en discriminatie aan en moedigt empathie aan tussen individuen en groepen. Door deze focus draagt I Stopped It bij aan de geweldpreventie.

Tijdens de vier sessies op St. Paulus School ontvingen de leerlingen informatie over relationeel geweld, gendergerelateerd geweld en het belang van een gezonde mannelijkheid. Aan het eind van de sessies kregen 113 leerlingen een certificaat uitgereikt als bewijs van deelname en hun nieuwe inzichten in de verschillende vormen van geweld en hun oorsprong.

Deel dit artikel