Luchtvaart & Reizen

Aruba ontvangt grote hoeveelheid cruisetoeristen

Foto - Aruba Ports Authority

ORANJESTAD – Gisteren bezochten drie cruiseschepen Aruba: de Carnival Vista, Celebrity Beyond en Carnival Celebration, die gezamenlijk ongeveer 12.000 passagiers naar het eiland brachten. Volgens NoticiaCla heeft dat een aanzienlijke impact hebben op het centrum van Oranjestad en de rest van Aruba. 

In 2023 kende de cruise-industrie op Aruba een opmerkelijk herstel, waarbij ruim 98 procent van het aantal bezoekersniveau van 2019 werd bereikt en alle verwachtingen voorafgaand aan de pandemie werden overtroffen. 

Ook 2024 lijkt een veelbelovend jaar te worden voor de industrie, waarbij wordt verwacht dat het recordaantal passagiers van 2019 zal worden overtroffen. Aruba Ports Authority N.V. voorspelt dat 2024 een groei van bijna vier procent zal kennen in vergelijking met 2019.

Uit een recent onderzoek van de Aruba Tourism Authority blijkt dat een cruisetoerist in 2023 gemiddeld $ 172,50 uitgeeft tijdens een gemiddeld verblijf van 12 uur op ons eiland. Naast de economische impact, geven studies uitgevoerd door Cruise Line International (CLIA) aan dat ongeveer 60 procent van de passagiers die een bestemming voor het eerst per cruise bezoeken, later terugkeren als ‘stay-over’ toerist, wat het potentieel van deze industrie benadrukt. De conversie van cruisetoeristen naar ‘stay-over’ toeristen is een belangrijk doel voor Aruba.

Deel dit artikel