Gezondheidszorg

Arubanen lijden aan overgewicht en zwaarlijvigheid

ORANJESTAD – Bijna de helft van de Arubanen kampt met obesitas, terwijl een derde overgewicht heeft. Dit blijkt uit de Nationale STEPS-enquête 2023. Deze zorgwekkende cijfers laten zien dat chronische aandoeningen zoals diabetes en hoge bloeddruk vaak het gevolg zijn van overgewicht en obesitas.

Het Departement Volksgezondheid, in samenwerking met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), heeft deze uitgebreide enquête georganiseerd. 

Het doel was om waardevolle informatie te verzamelen over de gezondheid van de Arubaanse bevolking en de risicofactoren die bijdragen aan chronische ziekten in kaart te brengen.

STEPS 2023 heeft cruciale data verzameld die gezondheidsorganisaties in staat stellen een duidelijk overzicht te krijgen van de huidige gezondheidstoestand van de gemeenschap. 

Beleid

Met deze inzichten kunnen zij gericht beleid ontwikkelen om de volksgezondheid te verbeteren en het aantal chronische ziekten terug te dringen.

Het bewustzijn van risicofactoren zoals obesitas en overgewicht is essentieel voor het vormgeven van effectieve preventieve maatregelen. De resultaten van deze enquête benadrukken de urgentie van het aanpakken van deze gezondheidsproblemen om een gezondere toekomst voor Aruba te waarborgen.

Deel dit artikel