Luchtvaart & Reizen

Kunst van Armando Goedgedrag siert nieuwe Amerikaanse incheckhal Airport Aruba

ORANJESTAD – De nieuwe Amerikaanse incheckhal van Koningin Beatrix Airport is verrijkt met kunstwerken van de lokale kunstenaar Armando Goedgedrag. Zijn creaties, die de diverse flora en fauna van Aruba weergeven, versterken volgens de luchthaven de lokale branding en identiteit van de luchthaven en is onderdeel van Fase 1A van Gateway 2030.

Het Gateway 2030-project, een aanzienlijke investering, moderniseert de luchthaven om capaciteitsbeperkingen te overwinnen en een luchthavenervaring van wereldklasse te bieden. Fase 1A omvat een nieuwe Amerikaanse incheckhal, een bagagehal en kantoren van luchtvaartmaatschappijen, die allemaal een naadloze combinatie van moderne technologie en duurzaam ontwerp tonen.

Goedgedrag’s kunstwerken dienen als een visuele ode aan de flora en fauna van Aruba, wat de incheckhal niet alleen esthetisch aantrekkelijker maakt, maar ook een diepere connectie met de lokale cultuur en natuur wil creëren. Passagiers krijgen bij binnenkomst direct een indruk van het unieke ecosysteem van het eiland, wat de luchthavenervaring verrijkt en het wachten aangenamer moet maken, aldus de luchthaven.

Foto: xclusivomagazine.com

“Deze kunstwerken zijn meer dan decoratie; ze zijn een essentieel onderdeel van onze inspanningen om de lokale identiteit van Aruba te weerspiegelen,” zegt Barbara Brown, Chief Revenue Development and Communications Officer van Koningin Beatrix Airport. “Door de integratie van lokale kunst willen we een blijvende indruk achterlaten op onze reizigers, die hen herinnert aan de schoonheid van ons eiland.”

De toevoeging van Goedgedrag’s kunstwerken is een strategische zet om de luchthaven niet alleen functioneel, maar ook cultureel relevant te maken. Het kunstproject is een belangrijk element van het bredere Gateway 2030-project, dat gericht is op het moderniseren en verbeteren van de luchthavenfaciliteiten.

Bagageafhandeling

Een van de andere hoogtepunten van de verbeteringen is het geavanceerde bagageafhandelingssysteem, dat tot tweeduizend bagagestukken per uur kan verwerken. Dit systeem optimaliseert niet alleen de veiligheidscontrole, maar zorgt er ook voor dat passagiers hun bagage niet opnieuw hoeven in te checken bij reizen naar de Verenigde Staten, wat de reistijd aanzienlijk verkort.

Gilbert Rafael, Chief Development & Technology Officer bij AAA, presenteerde de laatste ontwikkelingen van Fase 1A. Hij verklaarde: “Wanneer het nieuwe bagagesysteem in de komende maanden in gebruik wordt genomen, zal Aruba het tweede land ter wereld zijn met zo’n modern systeem.” Hij voegde eraan toe dat dit systeem drie controleposten voor passagiersafhandeling zal elimineren, wat het gemak voor reizigers verder vergroot.

Deel dit artikel