Politie en Justitie

Meer dan 100 jongeren hebben interesse in de politie op Aruba

ORANJESTAD – Ongeveer honderd jongeren kwamen afgelopen week af op een informatieavond van de politie in San Nicolas. Door de grote belangstelling moest de presentatie op de Abraham de Veer School meerdere keren herhaald worden om alle aanwezige jongeren te bereiken.

Jongeren hadden de mogelijkheid om zich direct aan te melden, wat massaal gevolg werd. De jongeren konden verschillende vragen stellen aan de docenten van de Politieschool, maar ook aan de K9-eenheid, de motorunit, agenten in opleiding en geüniformeerde politieagenten.

De jongeren konden verschillende vragen stellen aan de docenten van de Politie School E.J. Watty Vos, maar ook aan de K9-eenheid, de motorunit, agenten in opleiding en geüniformeerde politieagenten.

Om toegelaten te worden tot de Politieschool moeten kandidaten voldoen aan bepaalde voorwaarden. Ze moeten de Nederlandse nationaliteit hebben, ingeschreven en woonachtig zijn op Aruba, en tussen de 17 en 34 jaar oud zijn. Daarnaast is een minimale lengte van 1,60 meter vereist en moeten kandidaten een diploma MAVO, EPI of EPB doorstroom of hoger hebben.

Kandidaten moeten ook verschillende tests doorstaan, waaronder een intelligentietest, een Nederlandse taaltest, en een sporttest (inclusief conditietest, 50 meter sprint, krachttest, obstakeltest en landen). Verder zijn er een algemene bekwaamheidstest, een psychologische test, een medische test, en een selectiegesprek.

Deze voorwaarden waren voor veel jongeren geen obstakel om zich direct aan te melden.

Foto – 24ora
Deel dit artikel