Economie

Motorrijtuigbelasting Aruba, uiterlijk op 1 juli 

ORANJESTAD – De Belastingdienst herinnert haar klanten eraan dat 1 juli de uiterste datum is voor het betalen van hun motorrijtuigbelasting voor de tweede helft van 2024. 

Dit geldt voor degenen die alleen de eerste helft van 2024 hebben betaald. Hoeveel je moet betalen is afhankelijk van het soort motorvoertuig en het gewicht en brandstof dat gebruikt wordt.

Wie zijn motorrijtuigbelasting niet of niet op tijd betaalt, krijgt vanaf 2 juli een naheffingsaanslag, dat wil zeggen een administratieve boete van vijftig procent bovenop de verschuldigde motorrijtuigbelasting. 

Het tarief voor de motorrijtuigenbelasting voor het jaar 2024 is gelijk gebleven aan het tarief van 2023. Belastingplichtigen die het te betalen bedrag niet meer weten, kunnen dit nakijken op het registratiebewijs van hun voertuig, dat zij van het Departement van Belastingen hebben ontvangen bij de registratie van hun voertuig.

Deel dit artikel