Luchtvaart & Reizen

Toerisme Aruba sluit jaar naar verwachting af met dertien procent groei 

ORANJESTAD – Toerisme uit Noord-Amerika is cruciaal voor Aruba en laat tot nu toe dit jaar een positieve groei van zeventien procent zien. Toerismeorganisatie A.T.A. verwacht dat het jaar zal eindigen met een verdere groei van dertien procent vergeleken met 2023.

Tijdens bijeenkomsten met Noord-Amerikaanse agentschappen, waaronder Deep Focus en Zeno die zich richten op de effectieve promotie van Aruba in Noord-Amerika, werd uitvoerig gesproken over communicatiestrategieën en het managementplan van A.T.A. voor de periode tot 2035. 

Er is ook aandacht besteed aan de ‘Local Sentiment’ enquête, updates van de Aruba Promise/Mi compromiso en de Code of Conduct, en de uitdagingen en kansen in sectoren zoals luxe toerisme, wellness en overmatig toerisme.

De aanwezigheid van een vertegenwoordiger van de Aruba Conservation Foundation benadrukte de succesvolle overgang van de stichting, een belangrijke partner in de transitie die A.T.A. ook wil realiseren, met meer aandacht voor natuur en milieu.

De focus voor 2025 blijft gericht op het aantrekken van de High Value – Low Impact bezoeker, die zich inzet voor het respecteren van de mensen, natuur, overtuigingen en cultuur van Aruba. Deze bezoekers, die vaak een relatief hoger jaarinkomen genieten, zijn belangrijk voor de economie van het eiland. 

A.T.A. meet niet alleen de uitgaven van Amerikaanse bezoekers maar ook hun tevredenheid en de impact op de lokale gemeenschap. De groeiende aandacht voor de balans tussen toeristische ontwikkeling en het behoud van een aangenaam Aruba voor zowel bewoners als bezoekers benadrukt het belang van een duurzame toeristische sector.

Deel dit artikel