Politie en Justitie

Verdachten mishandeling kinderdagverblijf Aruba onder voorwaarden vrijgelaten

ORANJESTAD – De rechter heeft vandaag besloten om beide verdachten in de zaak van het kinderdagverblijf onder voorwaarden vrij te laten. De vrijlating van Neiffy K., voormalige Miss Carnaval 2020, en een andere werknemer van crèche Pasa Dushi Pasa Pret in Wayaca gaat in om 5 uur vanmiddag. Het Openbaar Ministerie heeft aangekondigd in hoger beroep te gaan tegen deze beslissing.

Neiffy K.’s voorarrest was eerder met dertig dagen verlengd. Zij en een andere werknemer worden verdacht van ernstige mishandeling van een kind. Een derde verdachte, een werknemer zonder verblijfspapieren, is overgedragen aan de Warda Nos Costa en wordt uitgezet.

De politie arresteerde op 1 juni drie personen na meldingen van mishandeling in de crèche, waarvan videobeelden zijn verspreid. Deze beelden en voicenotes leidden tot een directe inval door de politie. Tijdens de inval werden de verdachten, waaronder de leidinggevende van de crèche, gearresteerd. 

Deel dit artikel