Gezondheidszorg

Groot deel bevolking Aruba heeft hoge bloeddruk

ORANJESTAD – Negentien procent van de volwassen bevolking van Aruba heeft een hoge bloeddruk. Dat meldt de Directie Volksgezondheid (DVG) op basis van gegevens uit het onderzoek STEPS. In de leeftijdsgroep van 18 tot 29 jaar heeft negen procent een hoge bloeddruk, tussen 60 en 69 jaar is dat zelfs 43 procent.

Hoge bloeddruk neemt toe met de leeftijd en komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. Hoge bloeddruk kan leiden tot hartproblemen, slagaderproblemen, gezichtsverlies, nierproblemen en beroertes.

In 2023 organiseerde DVG in samenwerking met de WHO/PAHO en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) een nationaal onderzoek genaamd STEPS 2023.

Het doel van STEPS 2023 is om waardevolle informatie over de gezondheid van onze gemeenschap te verzamelen, zodat de organisaties die verantwoordelijk zijn voor het beheer van de volksgezondheid een actueel beeld kunnen krijgen van de gezondheid van onze bevolking en de risicofactoren kunnen begrijpen die kunnen leiden tot chronische ziekten. 

Door deze risicofactoren te kennen, kunnen verschillende organisaties werken aan nieuwe strategieën die gericht zijn op het verbeteren van de gezondheid van onze mensen.

Deel dit artikel