Onderwijs

Meer Arubaanse scholen adopteren het project Scol Saludabel

ORANJESTAD – Het programma Scol Saludabel, dat deel uitmaakt van het Nationaal Plan voor de preventie van niet-overdraagbare ziekten, krijgt steeds meer steun van scholen. Inmiddels hebben al vijftien scholen het programma geadopteerd. 

Dit initiatief, dat zich richt op zowel fysieke als mentale gezondheid van kinderen, streeft ernaar om gezonde eetgewoonten en een gezonde levensstijl te bevorderen. Het Ministerie van Volksgezondheid, samen met andere betrokken instanties, hoopt dat uiteindelijk alle scholen op het eiland deelnemen aan Scol Saludabel.

Het integrale plan dat in 2020 van start ging, moest tijdelijk stopgezet worden vanwege de pandemie. Het programma is nu versneld herstart. Preventie is de sleutel om in de toekomst een duurzaam AZV-fonds te kunnen realiseren, en om dit mogelijk te maken, wordt begonnen bij kinderen op school. 

Deel dit artikel