Onderwijs

Negen studenten uit Aruba ontvangen Koninkrijksbeurs

ORANJESTAD – Negen studenten die uit Aruba maken gebruik van de eerste Koninkrijksbeurs. Die is ingesteld door de Nederlandse minister van Onderwijs, Robbert Dijkgraaf, tijdens een bezoek aan Aruba eerder dit jaar.

Deze uitwisseling biedt studenten van EPI en de Universiteit van Aruba de kans om hun stage of studie-uitwisseling van zes maanden in Nederland te doen, waarbij studenten de mogelijkheid krijgen om te ervaren of zij in Nederland willen blijven voor hun verdere studie. 

De Koninkrijksbeurs is een mobiliteitsprogramma voor alle studenten binnen het Koninkrijk der Nederlanden en is ontworpen om studentenuitwisselingen voor korte periodes mogelijk te maken, om het percentage studenten die succesvol afstuderen te verhogen. Het doel is om uitval en teleurstelling te voorkomen wanneer studenten kiezen voor een volledige studie in het buitenland.

Na al het werk dat is verricht, hebben negen studenten uit Aruba, van wie acht van EPI en een van de Universiteit van Aruba, de Koninkrijksbeurs ontvangen om naar Nederland te gaan met alle kosten betaald. 

Volgend jaar zijn er 120 plaatsen beschikbaar voor dit project, verdeeld over Curaçao, Sint-Maarten en Aruba. Studenten wordt dringend verzocht om tijdig te solliciteren voor de Koninkrijksbeurs, zodat ze in aanmerking kunnen komen voor de volgende selectie.

Deel dit artikel