Politiek

Premier Aruba ‘ontmoet’ nieuwe staatssecretaris Zsolt Szabó

ORANJESTAD – Dinsdag 9 juli had premier Evelyn Wever-Croes haar eerste vergadering met de nieuwe staatssecretaris voor Koninkrijksrelaties, Zsolt Szabó, via een online verbinding. Het doel van de bijeenkomst was om kennis te maken en te spreken over de prioriteiten van beide partijen.

De premier informeerde Szabó over de huidige situatie van Aruba en gaf een toelichting op de economie, toerisme, werkloosheid en inflatie. Ze informeerde Szabó ook over de financiële ontwikkeling, de begroting en de prioriteit om dit te vertalen naar welzijn voor de Arubaanse gemeenschap in de vorm van een verhoogde koopkracht en vermindering van armoede.

Wever-Croes noemde ook de huidige uitdagingen, waaronder de onderhandelingen met Nederland die nu moeten beginnen met de nieuwe regering om te proberen tot een definitieve voordeliger rente voor de COVID-schuld te komen. Daarnaast werd het belangrijke onderwerp van klimaatverandering en energietransitie besproken.

Staatssecretaris Szabó bezoekt Aruba in augustus om kennis te maken met het eiland.

Deel dit artikel