Evenementen

Soul Beach Music Festival keert niet terug naar Aruba

LOS ANGELES – “Aruba heeft besloten om onze samenwerking niet te verlengen.” Met deze woorden kondigen de organisatoren van het Soul Beach Music Festival na 24 jaar het einde van het evenement op Aruba aan. Dat meldt Noticiacla.

Er ontstond een maand geleden onduidelijkheid over het festival, toen een brief van organisator Mark Adkins aan toeristenorganisatie ATA vrijgegeven werd, waarin hij vroeg naar de reden voor het uitblijven van communicatie. ATA verklaarde daarop dat er andere plannen waren voor festivals op Aruba en dat dit ook aan de organisatoren was medegedeeld. 

Maar volgens Adkins had de toeristenorganisatie niet gecommuniceerd wat deze verandering inhield. Hierdoor ontstond onduidelijkheid. Het was toen al bekend dat het festival vermoedelijk niet zou terugkeren naar Aruba, maar nu is dat ook officieel bevestigd. 

Het vertrek van het Soul Beach Music Festival markeert het einde van een tijdperk voor Aruba, dat sinds 2000 de thuisbasis was van dit iconische evenement. Fans zullen het moeten doen met de herinneringen aan de vele muzikale hoogtepunten die het festival op het eiland bracht.

Deel dit artikel