Algemeen

Zeebeving schudt Aruba wakker op zaterdagochtend

ORANJESTAD – Aruba kreeg zaterdagochtend te maken met een zeebeving van 3.1 op de schaal van Richter. In sommige wijken werd de beving sterker gevoeld dan in andere. Persoonlijk letsel of materiële schade viel er niet.

Sommige mensen meldden aan de krant Diario dat ze een ‘gerommel’ hoorden dat leek op een vrachtwagen die door de wijk reed. Anderen voelden hun bed schudden en werden daardoor wakker. Ook werden trillende ramen en deuren gerapporteerd, en sommigen hoorden vreemde geluiden van zinken daken boven hun hoofd.

Het epicentrum van de zeebeving was precies 33 km ten zuidwesten van het Wilhelminapark in Oranjestad. Het epicentrum bevond zich ook op 41 km ten zuid-zuidwesten van Arashi Beach en 37 km west-zuidwest van de Pier van Zeerovers in Savaneta. 

De beving werd geregistreerd om precies 5:53 uur ’s ochtends en had een magnitude van 3.1 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag op een diepte van 94 km, wat de reden is dat de beving bijna overal op het eiland werd gevoeld. Hoe dieper het epicentrum, hoe wijdverbreider de beving voelbaar is.

Het seismogram die Diario toont, geeft aan dat de aardbeving begon om precies 5:53:49 uur, dus elf seconden voor 5:54 uur. 

Deel dit artikel