Aruba

Aruba verliest tegen Haïti (1-3) in de Nations League

Middenvelder Isaï Marcelia | Foto: Davyne Croes/DAC Image

ORANJESTAD – Aruba heeft vrijdagavond thuis een zware nederlaag geleden tegen Haïti in de Concacaf Nations League. In een spannend duel, gespeeld voor 1.311 toeschouwers verloor Aruba met 3-1. Het Arubaanse team bevindt zich in Liga B, Groep C, samen met Haïti, Puerto Rico en Sint-Maarten.

Aruba begon sterk met een vroege treffer van Tyron Perret Gentil, die in de zesde minuut scoorde. Maar Haïti reageerde snel: Frantzdy Pierrot maakte gelijk in de 31e minuut. Kort daarna kwam Haïti op voorsprong dankzij een strafschop van Duckens Nazon in de 38e minuut, die later in de 61e minuut zijn tweede doelpunt scoorde en de overwinning voor Haïti bezegelde.

Aruba krijgt morgen, 14 oktober een nieuwe kans op revanche, wanneer het opnieuw tegen Haïti speelt om 8:00 uur ’s avonds. Fans hopen dat Aruba de nederlaag kan omzetten in een overwinning.

Sint-Maarten en Curaçao

In andere wedstrijden behaalde Sint-Maarten een knappe 3-2 overwinning op Puerto Rico, dankzij twee goals van Chovanie Amatkarijo. Dit was de tweede zege voor Sint-Maarten in de Nations League, na een eerdere overwinning tegen Aruba. Curaçao liet in Sta Lucia puntneliggen tegen Grenada. Het team van Dick Advocaat speelde 1-1.