Nieuws op Aruba

Vlucht Aruba Airlines bijna tegengehouden wegens wanbetaling

Door NoticiaCla

ORANJESTAD – Een toestel van Aruba Airlines afkomstig uit Miami is wegens betalingsachterstanden met een kleine vertraging uiteindelijk op Aruba geland Aruba. Het vliegtuig was vandaag op tijd uit Miami vertrokken, maar kreeg te maken met een verbod het luchtruim van Curaçao/Aruba binnen te komen (wegens betalingsachterstanden. Hierdoor heeft het toestel een tijd in de buurt van de Dominicaanse republiek rondgevlogen. Pas nadat was beloofd te zullen betalen, kreeg het toestel toestemming om zijn vlucht te vervolgen. Volgens niet bevestigde informatie zou het toestel hangende de betaling door de autoriteiten aan de grond zijn gehouden (‘geground’). Het vliegtuig is om 11.22 uur geland in plaats van 11.00 uur, zoals gebruikelijk.

VERBOD TOT BINNENKOMEN LUCHTRUIM

NoticiaCla.com heeft begrepen dat de DCANSP (Dutch Caribbean Air Navigation Service Provider) vier toestellen van de luchtvaartmaatschappij met ingang van vandaag heeft verboden het luchtruim van Curaçao, bekend als Curaçao FIR (TNCF) binnen te komen. Dat is voor Aruba ook van belang, omdat van dit luchtruim gebruik moet worden gemaakt om naar Aruba te kunnen komen. Als gevolg van dit besluit werd het betreffende vliegtuig dat vanochtend vanuit Miami richting Aruba was vertrokken, de toegang geweigerd. Omdat de piloot niet terug wilde keren naar Miami, bleef het vliegtuig enige tijd in de buurt van de Dominikaanse Republiek rondcirkelen. Nadat de belofte was gedaan om alsnog te betalen, heeft de luchtvaartmaatschappij ‘voor deze keer’ toestemming gekregen om door te vliegen naar Aruba. Het is niet de eerste keer dat zoiets is gebeurd. Een paar maanden geleden heeft dit portaal over een soortgelijke kwestie gerapporteerd. Toen bleek al dat incidenten als deze bij herhaling voorkomen, telkens wegens betalingsachterstanden. Telkens wordt dan hals over de kop betaald om de bedrijfsvoering niet te laten stagneren.

Deel dit artikel