Nieuws op Aruba

Aruba verlengt avondklok

Oranjestad – De avondklok die eind vorig jaar rond de jaarwisseling op Aruba was ingesteld wordt verlengd. De avondklok gold vanaf 30 december tot en met 3 januari, maar wordt nu in ieder geval verlengd tot en met 7 januari. Dat betekent dat niemand zonder toestemming tussen 23.00 en 05.00 uur de straat op mag. Alle winkels, restaurants en bars moeten om 22.00 uur dicht zijn.

De beslissing is een gevolg van de toename van het aantal coronabesmettingen in de afgelopen dagen. Op 29 december waren 160 personen besmet op het eiland. Inmiddels zijn dat er 274. De overheid wil de maatregelen aanhouden uit angst voor een verdere toename.

Aruba is bang voor een zogenaamde derde golf. In september waren er op het toppunt van de tweede golf meer dan 1600 mensen besmet op het eiland, dat zo’n 100.000 inwoners telt. Tien mensen liggen nu met Covid-19 in het ziekenhuis, van wie drie op de intensive care. Sinds maart vorig jaar zijn er 49 mensen na een coronabesmetting overleden op het eiland.


Lees ook:

Deel dit artikel