Nieuws op Aruba

Buurttuinieren voor 55 plussers

ORANJESTAD – Stichting Beweging is Leven (FMTB) heeft onlangs aangekondigd dat zij binnenkort starten met het project Tuinieren” als onderdeel van hun programma Samen Oud, Oud Samen.

Tuinieren” is een van de verzoeken die het meest opviel in een recent gehouden enquête om te weten te komen wat de ouderengroep wenst naast “Digital Development”, welk project reeds georganiseerd was en een succes was.

Het tuiniersprogramma zal in de eerste plaats worden gegeven aan volwassenen, zowel mannen als vrouwen van 55 jaar en ouder, en dient als sociale activiteit voor degenen in deze groep om uit hun huis te komen en met anderen in contact te komen terwijl ze buitenshuis iets nieuws te doen krijgen. Dit programma zal plaatsvinden in samenwerking met Cas Shabururi die een stuk grond ter beschikking heeft gesteld aan de FMTB. Dit programma zal helpen om geest en lichaam actief te houden, wat zeker het doel is van de FMTB.  

Om mee te kunnen doen gelden enkele voorwaarden;

  • Deelnemers moeten basisvaardigheden op het gebied van tuinieren hebben
  • Moet zelfstandig kunnen werken
  • Zorg voor eigen vervoer
  • Moet vooral in de ochtenduren tijd beschikbaar hebben

De tuin is 7 dagen per week geopend van 8.00 – 10.00 uur. Voor aanmelding kunt u tussen 9.00 – 11.00 uur contact opnemen met 641 9272. Houd er rekening mee dat er in verband met de pandemie een beperkte capaciteit is voor deelnemers.

Bron – Overheid Aruba

Deel dit artikel