Nieuws op Aruba

Onderzoek moord Poentje Castro opnieuw opgestart

Onderzoek moord Poentje Castro opnieuw opgestart

ORANJESTAD – Het is inmiddels tien jaar geleden dat Aruba werd opgeschrikt door de moord op de televisiepresentator John Anthony ‘Poentje’ Castro. Tot op heden werd er geen verdachte opgepakt voor deze moord.

Onlangs heeft, op verzoek van het Openbaar Ministerie, een team van het Korps Politie Aruba een review gedaan binnen het onderzoek genaamd Apollo. Deze review heeft geleid tot concrete aanknopingspunten voor nader onderzoek op grond waarvan is besloten om een doorstart te maken met het onderzoek.

Flamboyant

de krant van 23 december 2010

Poentje Castro, toen 47 jaar oud was een flamboyant journalist en TV-persoonlijkheid. Ruim negen jaar al, maakte hij op woensdag, wekelijks een TV programma onder de naam Un Dia den Bida (een dag uit het leven). Een zeer populair programma, waarin Castro de meest uiteenlopende gasten, van priesters tot serie verkrachters, van politici tot zwervers uitnodigde.

In Nederland werd Castro vooral bekend vanwege zijn bemoeienis met Patrick van der Eem. De man die met een verborgen camera Joran van der Sloot er in luisde. Van der Eem heeft Poentje Castro in 2008 na een tv-uitzending met de dood bedreigd. 

Oproep

Er zullen in de komende periode met voortvarendheid actief getuigen worden gehoord die kunnen bijdragen tot het oplossen van deze zaak. Daarnaast is het team ervan overtuigd dat er personen zijn die meer weten over deze zaak, maar daar nog niet eerder over hebben gesproken. Er wordt dan ook nadrukkelijk een oproep gedaan aan personen die kennis hebben over deze moord om zich te melden. Dit kan anoniem via de tiplijn 11141.

Deel dit artikel