Nieuws op Aruba

Inval in drugspand

ORANJESTAD – Project Team Drugspanden heeft dinsdag bij een inval in een huis in de wijk Bushiri de veertigjarige Yerremey.Y.T., alias Droopey aangehouden. Bij de huiszoeking werden drugs, geld, motorvoertuigen en vuurwapens in beslag genomen. 

Project Team Drugspanden is, zoals de naam al zegt, opgericht om specifiek onderzoek te doen naar woningen en bedrijfspanden die worden gebruikt als uitvalsbasis voor drugshandel. De man die van dit specifieke pand gebruik maakte is een bekende van de politie die zich al heel lang bezig houdt met de handel in verdovende middelen.

Ten aanzien van de inbeslagnames geeft de politie nog geen details vrij, maar het ging in elk geval over aanzienlijke hoeveelheden cocaïne en marihuana. Ook werd veel contant geld in het huis aangetroffen. Dat geld gaat naar het afpakteam en wordt ingezet voor de bestrijding van criminaliteit. Ook werden verschillende auto’s en motoren op het terrein aangetroffen en meegenomen.

Deel dit artikel