Nieuws op Aruba

Onverwachte humanitaire vlucht

Grenzen Venezuela blijven dicht na nieuwe visumregeling

ORANJESTAD – Zaterdag zijn alle Venezolaanse burgers die stonden ingeschreven voor een humanitaire vlucht, naar hun vaderland overgevlogen. Een deel ging vrijwillig, andere passagiers werden uitgezet.

Nadat de vorige humanitaire vlucht met wekenlange vertraging eindelijk op 27 april vertrok, hadden de autoriteiten er niet veel vertrouwen in dat de volgende vlucht zonder problemen zou vertrekken. Tot ieders verbazing koos de negende vlucht probleemloos op de afgesproken tijd het luchtruim. Het Venezolaanse toestel was al gedeeltelijk gevuld met passagiers uit Curaçao.

Guarda nos Costa (GnC) bracht de mensen aan boord die na het uitzitten van een gevangenisstraf, Aruba moesten verlaten. Ook een groep Venezolanen die al lange tijd illegaal op Aruba verbleef, moest onder dwang het eiland verlaten. Enkele tientallen Venezolanen vertrokken vrijwillig. Allen waren kort voor de vlucht op Covid-19 getest, met een negatieve uitslag als resultaat.

De vlucht werd mogelijk gemaakt in samenwerking met het ministerie van Justitie, de Venezolaanse corsul op Aruba, Directie Luchtvaart, DIMAS, Directie Buitenlandse Betrekkingen, IASA, politie en GnC. 

Deel dit artikel