Nieuws op Aruba

Optimisme over toerisme neemt toe

Foto – Aruba Toerisme

ORANJESTAD – De CEO van Aruba Tourism Authority (ATA), Ronella Croes, verwacht dat het toerisme de komende maanden flink herstelt. Op basis van de jongste resultaten is haar prognose dat Aruba 2021 afsluit met een herstel van zestig procent ten opzichte van recordjaar 2019.

Na het bekend worden van de cijfers over april van dit jaar, ging de toerismesector nog uit van 55 procent. Croes durft het aan om een hoger percentage te noemen. ,,De maand april liet al flink herstel zien. Er zijn momenteel voldoende vluchten en de bezettingsgraad in de toestellen neemt toe. Onze partners in de toeristische sector hebben doorgegeven dat er voor de maanden mei en juni veel reserveringen zijn. Op grond daarvan verwachten we voor die maanden een hogere bezetting.

Croes benadrukt overigens dat de coronapandemie nog niet voorbij is en dat alles van de ene dag op de andere kan veranderen. Ze is wel heel optimistisch over de toekomst.

Deel dit artikel