Nieuws op Aruba

Rechter stopt uitbreiding Ocean Villas

Foto – Aruba Ocean Villas

ORANJESTAD – De rechter heeft via een ordemaatregel  de bouwactiviteiten bij Ocean Villas in Savaneta verboden. Er mag op het land en in het water niets worden gedaan tot de uitspraak in kort geding. Die staat voor 28 mei gepland.

Ocean Villas heeft in het verleden vakantievillas in zee gebouwd, die worden verhuurd aan toeristen. Wegens het grote succes besloot eigenaar Osyth Alistaire het resort uit te breiden. Probleem is echter dat de uitbreidingsplannen worden gerealiseerd op een terrein dat staat geregistreerd als beschermd natuurgebied. Volgens Alistaire gaat het om een stuk vervuilde grond en is haar project juist een verbetering. Dat ze mangroves liet kappen beschouwt ze niet echt als een probleem, omdat ze op andere plaatsen mangroves wil planten. Mangroves zijn echter beschermde boomsoorten en mogen zelfs niet worden gesnoeid. 

Omdat het natuurgebied onder verantwoordelijkheid van Parke Nacional Arikok valt, protesteerde deze stichting tegen de werkzaamheden. Buurtbewoners, verenigd in Fundacion Proteccion y Conservacion di Commandeursbaai y Vecindario verzetten zich al eerder tegen de uitbreiding. Ze spanden samen een kort geding aan tegen Land Aruba, J.O.B. Leisure & Events en J.O.B. Holding & Management. De eis luidt dat er geen bouwvergunning wordt verstrekt en dat er geen werkzaamheden plaatsvinden. 

Deel dit artikel