Nieuws op Aruba

Twaalf partijen op het stembiljet

ORANJESTAD – Op 25 juni kunnen de stemgerechtigden op Aruba kiezen uit twaalf politieke partijen. Nog nooit in de parlementaire geschiedenis van Aruba was er zoveel keus.

Als laatste politieke partij haalde Curpa vrijdagmiddag de vereiste 587 handtekeningen bij elkaar. De conservatieve christelijke partij mag nu meedoen aan de verkiezingen. De bevolking kan daardoor kiezen uit twaalf partijen. Vier daarvan zijn op dit moment vertegenwoordigd in de Staten van Aruba en de acht anderen moesten hun bestaansrecht bewijzen.

Sharin Luydens, directeur van Bureau Burgerlijke Stand en Bevolkingsregister (Censo) is tevreden over de gang van zaken. Duizenden mensen meldden zich bij Censo of een hulpbestuurskantoor om een politieke partij te ondersteunen met een handtekening.

Op de eerste dag meldden 2337 mensen zich om te tekenen. Toen vrijdag de laatste handtekening werd gezet, waren er bijna 4700 personen langs geweest. ,,De mensen hielden zich goed aan de coronaregels en gedroegen zich verder ook netjes”, aldus Luydens die haar waardering uitsprak voor de efficiente manier van werken. 

Deel dit artikel