Nieuws op Aruba

Voorstel voor verplichte registratie honden

ORANJESTAD – Verplichte registratie van honden, regels voor het houden van rashonden en het opleggen van boetes aan hondeneigenaren die zich niet aan de wet houden. Met die voorstellen wil de actiecommissie van het Nationaal Hondenplan zorgen dat de wetgeving omtrent het houden van honden beter uitvoerbaar wordt.

Dierenarts Irene Croes is voorzitter van de commissie en komt al jaren op voor de belangen van dieren. Ze heeft Korps Politie Aruba gevraagd om eigenaren een boete op te leggen als ze zich niet aan de hondenwet houden. De wet biedt die mogelijkheid wel, maar er wordt nauwelijks gebruik van gemaakt. De actiecommissie hoopt dat dit zal leiden tot een betere houding van eigenaren. 

Om het probleem van de vele straathonden aan te pakken wil de actiecommissie het sterilisatieprogramma weer opstarten. Het probleem is echter gebrek aan geld.

Deel dit artikel