Aruba

Aruba onderuit tegen Canada: 0-7

De Arubaanse windsurfster Sarah Quita hield een presentatie op een persmeeting van Boot Düsseldorf in het stadion van voetbalclub Fortuna Düsseldorf | Foto©Rens Groenendijk
Aruba onderuit tegen Canada: 0-7

Aruba heeft gisteravond verloren van Canada in Florida. De ploeg van coach Stanley Menzo had geen verweer en ging met duidelijke cijfers onderuit: 0-7. Het land gaat aan kop gaan in de kwalificatiepoule.

In de eerste helft wist Aruba Canada nog aardig bij te benen (0-2), maar na de rust drukte Canada door en moest doelman Eric Abdul zich nog vijfmaal gewonnen geven. In deze groep B gaan Canada en Suriname nu met een gelijk aantal punten op kop, negen uit drie duels. Alleen het doelsaldo van Canada (+22) in vergelijking met dat van Suriname (+15).

Canada en Suriname strijden dinsdag tegen elkaar om de winst in de groep, die recht geeft op een plaats in de volgende ronde van de kwalificatie voor het WK van 2022 in Qatar.

Suriname, waar Dean Gorré aan het roer staat, moet van Canada winnen om het enige ticket naar de volgende ronde te grijpen. Canada heeft vanwege het betere doelsaldo genoeg aan een gelijkspel, dus Suriname moet winnen.


Deel dit artikel