Nieuws op Aruba

Arubaans elftal afgereisd naar Florida

ORANJESTAD – De nationale voetbalselectie is zaterdag afgereisd naar Bradenton, Florida. Daar worden twee wedstrijden afgewerkt in de selectieronde voor het Wereldkampioenschap in Qatar 2022. Vanmiddag om 18.00 uur (Arubaanse tijd) speelt Aruba, dat onder leiding staat van oud-keeper Stanley Menzo, tegen de selectie van de Kaaymaneilanden.

Zaterdag om 20.00 uur staat de wedstrijd tegen Canada op het programma. Beide partijen worden gespeeld in het IMG Academy Soccer Stadium in Tampa, omdat het eigen stadion in Oranjestad niet aan de internationale eisen voldoet.

Naast een selectie van spelers uit Aruba zelf, bestaat de nationale selectie uit professionals die in Nederland of Venezuela spelen. Dat zijn Fernando Lewis, Darryl Bally, Noah Harms, Diederick Luydens, Marlon Pereira, Jonathan Richard, Joshua John, Javier Jimenez, Terence Groothusen en Glenbert Croes. Twee eerdere wedstrijden liepen uit op een nederlaag voor Aruba.

Deel dit artikel