Nieuws op Aruba

Coronasituatie lijkt te stabiliseren op Aruba

ORANJESTAD – Op Aruba kregen de afgelopen week 59 mensen per 100.000 inwoners een positieve corona testuitslag, een stijging van dertien ten opzichte van de voorgaande week. Dat stelt het RIVM in het weekrapport over de coronasituatie in het Caribische deel van het Koninkrijk.

De situatie in het ziekenhuis is niet langer zorgwekkend. Er liggen momenteel nog zes personen opgenomen op de COVID-verpleegafdeling en één persoon op de IC. Verder onderzoek naar SARS-CoV-2 toont een verdere afname in de proportie Britse variant op het eiland (46 procent in week 19). De Braziliaanse en Colombiaanse variant lijken de overhand te nemen. Het aandeel Braziliaanse variant is in korte tijd snel gestegen (34 procent in week 21). 

Aruba startte in week 7 met vaccineren en heeft momenteel een vaccinatiegraad van 63 procent bereikt onder volwassenen met minstens één prik (week 22). Tot 7 juni 2021 hebben op het eiland 10.179 personen een eerste dosis vaccin ontvangen en zijn er 52.504 personen volledig gevaccineerd.

Deel dit artikel