Nieuws op Aruba

Meer handgemaakte souvenirs gecertificeerd

ORANJESTAD – Directie Cultuur Aruba (DCA) roept lokale kunstenaars en ambachtslieden op om hun werkstukken te laten certificeren. Alleen het officiële Aruba-zegel geeft de koper de garantie dat het om een authentiek Arubaans werkstuk gaat.

Naar aanleiding van de toenemende vraag van toeristen naar authentieke lokale producten heeft de overheid van Aruba bijna tien jaar geleden besloten een certificaatzegel in te stellen, ook om de positie van de ambachtslieden, die al jaren aan de weg timmeren, te versterken.

In 2012 begon Directie Cultuur Aruba (DCA) met het uitgeven van dit SEYO voor ambachtslieden. Een commissie van deskundigen geeft het certificaat uit op basis van de UNESCO criteria voor o.a. vakmanschap, originaliteit, gebruikte materialen, lokale identiteit en commerciële waarde. De SEYO wordt beschouwd als een middel om de creatieve sector op Aruba te stimuleren en lokale ambachtslieden te prikkelen om meer en betere handgemaakte producten te maken.

De authentieke en lokaal vervaardigde producten worden verkocht in de Cosecha winkel. Cosecha, vertaald: oogsten, weerspiegelt de verscheidenheid van Arubaanse kunstenaars en artistieke ambachtslieden en toont in alle producten een persoonlijke inspiratie, vakmanschap en erfgoed.

Cosecha biedt locals en bezoekers een pure weergave van het Arubaanse cultureel erfgoed in deze thuishaven voor lokaal vervaardigde kunst en vakmanschap. Cosecha biedt exclusieve souvenirs en kust, die allen het SEYO certificaat hebben, het nationale zegel voor vakmanschap.

Deel dit artikel