Nieuws op Aruba

Nieuw onderzoek naar strafbaar overheidshandelen

Nieuw onderzoek naar strafbaar overheidshandelen

ORANJESTAD – Het Openbaar Ministerie (OM) is een nieuw strafrechtelijk onderzoek gestart naar strafbaar handelen van overheidsmedewerkers bij de uitgifte van terreinen. Dat valt op te maken uit de inval, afgelopen vrijdag, bij Directie Infrastructuur en Planning (DIP).

Een team van de Landsrecherche en het Recherche Samenwerkingsteam meldden zich met een huiszoekingsbevel bij DIP. De agenten namen drie computers in beslag.

Het OM wilde geen toelichting geven op de inbeslagname. Omdat de computers werden gebruikt door onder andere een voormalig Statenlid van de regeringspartij MEP, lijkt het er op dat het OM een nieuw onderzoek is gestart. Nog geen jaar geleden kwam de toenmalige minister van Infrastructuur, Marisol Lopez-Tromp, onder vuur te liggen van de rest van de regering, omdat ze, naar eigen zeggen, niet wilde meewerken aan corruptie. Ze moest uiteindelijk het veld ruimen, maar niet nadat ze een uitgebreid dossier had verzameld van corruptie en andere misstanden bij DIP. 

Deel dit artikel