Nieuws op Aruba

Stemwijzer binnenkort beschikbaar op Aruba

ORANJESTAD – De stemwijzer VotaAruba wordt morgen weer geactiveerd. Via deze internet-tool kunnen mensen achterhalen welke politieke partij het beste aansluit bij hun persoonlijke mening. 

Door te reageren op dertig stellingen krijgen deelnemers te zien met welke partij(en) ze de meeste overeenkomsten hebben. In het resultaatscherm kan de gebruiker zich uitgebreid oriënteren op de standpunten van alle partijen en doorklikken naar andere vergelijkende informatie.

VotaAruba wordt gemaakt door de Stichting Fuente, een groep Arubaanse young professionals en studenten, woonachtig in Nederland, die een online platform heeft opgezet voor het uitwisselen van ideeën en het verstrekken van onpartijdige informatie omtrent maatschappelijke kwesties aan de inwoners van Aruba. Vier jaar geleden was de Stemwijzer voor het eerst beschikbaar en hebben ruim 11.000 mensen de tool gebruikt.

Deel dit artikel