Nieuws op Aruba

Verkiezingen zonder parades

Archieffoto’s facebook AVP en MEP

ORANJESTAD – De verkiezingstijd verloopt dit jaar heel anders dan in andere verkiezingsjaren. Geen grote bijeenkomsten en huis-aan-huisbezoeken met beperkingen. De twee grote partijen AVP en MEP hebben nu ook afgesproken geen grote parade te organiseren. 

Het is de traditie op Aruba dat in het laatste weekend voorafgaand aan de vrijdag van de verkiezingen, de deelnemende partijen enorme parades organiseren. Lange rijen auto’s, versierd met vlaggen en ander promotiemateriaal, trekken al toeterend over het eiland. 

De afgelopen weekenden was er al ophef rond enkele kleine optochten. Er werd onvoldoende afstand gehouden en mondkapjes waren vaak ver te zoeken. Ook de toestroom van nieuwsgierige toeschouwers ging lijnrecht in tegen het coronabeleid.

Hoewel de maatregelen versoepeld zijn en er weer veel mag, vinden de partijen het niet verantwoord om de traditionele grote parades te organiseren. Tijdens een vergadering, eerder deze week bij Bureau Rampenbestrijding, hebben MEP en AVP besloten optochten te beperken tot maximaal negen auto’s. Met de politie is afgesproken dat er geen vergunningen voor parades worden afgegeven voor komend weekend.

Deel dit artikel